tiistai 8. tammikuuta 2019

Työharjoittelu 29.11-10.1. Hiushuone Novalla, Kuokkalassa.

Yleisiä tavoitteita tälle harjoittejujaksolle olivat: 
* tutustuminen kampaamoon työpaikkana
* osallistuminen avustaviin töihin ja asiakaspalveluun (yksilöllisesti)
* tehohoidon tekeminen asiakkaalle
* muiden tehtävien suorittaminen blogiin
Sinua arvioidaan seuraavissa asioissa
* työyhteisössä toimiminen
* oma-aloitteisuus
* vuorovaikutustaidot
* työtaidot opituissa asioissa/ tehohoidossa
* tehtävien suorittaminen

Oppimispäiväkirja
Kirjoita vähintään kerran viikossa oppimispäiväkirjaa blogiisi. Kirjoita esim.  millaisia työtehtäviä sinulla oli, mitä havaintoja teit kampaajan työstä sekä kirjaa ylös mitä uutta opit. 

Harjoittelun aikana omana tavoitteenani oli tutustua kampaamotyöhön liikkeessä. Halusin nähdä kampaamotyöskentelyä ja tutustua eri työtehtäväviin, joita kampaamossa tehdään ja tulee vastaan. Esimmäinen viikko meni tutustuessa liikkeen henkilökuntaan, tuotteisiin ja välineisiin. Liikkeessä on käytössä Subrinan värisarjat ja tuotteet. Huomasin että kaikilla on omat tyylinsä tehdä asioita, esim. hiusten tasoituksen voi tehdä monella eri tavalla ja yleensä juuri sillä tavalla joka tuntuu "omimmalta".
Opin että kampaamotyöhön kuuluu todella paljon liikkeen ylläpitoa, siivousta ja järjestelyä ja tuotteiden hyllyttämistä.  Liikkeellä on välillä hiljaisempaa ja välillä asiakkaita tulee kuin liukuhihnalta. Hijaisemissa väleissä on hyvä pitää hengähdystaukoa ja tehdä liikkeen ylläpitohommia.

Joulun aikaan liikkeellä oli joulukalenterin tekoa liikkeen omista tuotteista ja sitä tein välillä Facebook sivuille. Liikkeellä pidettiin myös hyväntekeväisyyspäivä ja kaikkien hiukset leikattiin ja halutessaan pestiin ilmaiseksi! Kampaajilla oli koko päivän kädet täynnä töitä ja yritin parhaani mukaan auttaa ja viihdyttää vuoroaan odottavia asiakkaita.


Tutustuin liikkeessä käytettyyn värisarjaan, mutta tutustuminen on hankalaa kun ei ole vielä oppinut värien numeroita ja mikä tarkoittaa mitäkin. Ohjaaja otti hyvin minut mukaan värjäyksiin ja kyseli myös omaa mielipidettäni valitsemiinsa väreihin ja selitti samalla mikä takia mitäkin väriä juuri siihen kyseiseen hiukseen laitetaan. 




Tehohoito


Työtehtäviäni oli mm. ihan yleinen siivous ja ylläpito sekä yleinen avustaminen ja seuraaminen. Muutamia kavereitani kävi myös asiakkaanani ja pääsin tekemään ihan pesua ja tasoitusta. Tehohoidon tein Subrinan Keratin perfect therapylla, sekoitin ampullin punaisen hoitoaineen sekaan ja tein sen työkaverilleni. Ensimmäisellä viikolla pääsin jo tutustumaan kulmien värjäykseen ja niitä teinkin useampia opiskelijahinnalla.
Viimeisellä viikolla pääsin tekemään myös tyvivärjäyksen työkaverille. Ensimmäinen kampaamovärjäykseni oli kirkuvan punainen ja samalla pääsin hyvin opettelemaan oikeaoppista asiakkaan suojausta. 





Muutama kaverinikin pääsi liikkeelle hiusten tasoitukseen ja pesuun, kaikista ei tietenkään muistettu kuvia ottaa mutta tässä muutama: 



Ennen

Jälkeen



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elumen

http://www.shopbeautysupplies.com/goldwell/goldwell-elumen.html 1. Mitä on Elumen ja miten suosittelisit sitä asiakkaalle?  -Yhtä kes...