sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Pelisäännöt

Olemme työstäneet omia pelisääntöjämme. Seuraavat ryhmien ideoimat pelisäännöt saivat eniten ääniä:

-toisten kunnioittaminen
-autetaan toisiamme, älä pelkää pyytää apua
-positiivinen asenne, huumorilla pärjää pitkälle
-aikataulut
-työrauha
-tullaan toimeen toistemme kanssa
-yleinen siisteys
-maalaisjärki!

Mitä nämä asiat merkitsevät sinulle arjen työskentelyssä? Miten toimimalla mielestäsi noudatat näitä yhteisiä pelisääntöjä? Kirjaa ainakin yksi käytännön esimerkki jokaisesta.


Meillä on luokassa paljon erilaisia persoonia ja hyvä niin! Kaikki saa olla täysin omia itsejään ja sitä on mm. toisen kunnioitus. Toisten auttaminen on jo näkynytkin hyvin luokassa. Toisten auttamista voi olla vaikka lattian lakaisu myös naapurin työpisteeltä. Huumori on tärkeää ja mitä lähemmäs aina perjantaita mennään, alkaa huumorinkkukka kukkia luokassa ja se on parasta ja auttaa jaksamaan loppu viikon.
Aikataulut on ollut vähän niin ja nin, aina on joku myöhässä ja joku toinen kokonaan pois. Toisaalta kertaus ei ole koskaan pahitteeksi, mutta välillä on pitkästyttävää kuunnella samat asiat moneen kertaan. Aina kun joku on myöhässä, homma joudutaan aloittamaan alusta että kaikki pääsee mukaan juttuun. Tämän ansiosta en koskaan unohd, että jakaus tehdään kampa lappeellaan!
Työrauha on ollut hyvä ja jos opettaja on huomannut levottomuutta ilmassa, niin pidetään yleensä pieni hengähdystauko. Ja kyllä väittäisin että tullaan kaikki toimeen keskenämme.
Kaikki siivoavat omat jälkensä ja jos joku on nopeampi kuin muut, niin silloin autetaan luokkakavereita ja voidaan siivota jotain muutakin kotiryhmän apuna. (kotiryhmä=järkkäryhmä).
Ja se maalaisjärjen käyttö kiteyttää nämä kaikki pelisäännöt hyvin yhteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elumen

http://www.shopbeautysupplies.com/goldwell/goldwell-elumen.html 1. Mitä on Elumen ja miten suosittelisit sitä asiakkaalle?  -Yhtä kes...